Bátaszéken uszoda nyílt

Németh Lászlóné szerint megkezdte az ország a kilábalást az adósságcsapdából

Megkezdte az ország a kilábalást az adósságcsapdából - mondta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter vasárnap Szekszárdon a Tolna megyei önkormányzat megyenapi ünnepségén; a tárcavezető ezt követően aláírta a PPP-konstrukcióban épült bátaszéki uszoda kiváltásáról szóló szerződést.

2013.09.01 17:38MTI

Visszafizettük az IMF-hitelt, megszűnt a Magyarországgal szemben 2004-ben indult túlzottdeficit-eljárás, az ország az adósságterheit lerakva képes egyre jobban teljesíteni - mondta a miniszter a szekszárdi megyeházán.

Emlékeztetett arra is, hogy a kormány 1956 önkormányzat 600 milliárd forintnyi adósságterhét vállalta át.

Ugyanezt a célt szolgálja a PPP-konstrukcióban (Puplic Private Partnership) - a köz- és a magánszféra együttműködésében - épült sportlétesítmények kiváltása - tette hozzá.

Mint mondta: a kormány célja a felelős vagyongazdálkodás jegyében, hogy az önkormányzatoknak térítésmentesen juttasson ingatlanokat, amelyek beruházások, fejlesztések alapjául szolgálhatnak.

A Tolna megyei fejlesztésekről szólva mások mellett kiemelte a dombóvári kórház korszerűsítését, amelynek támogatásáról már döntés született, a Duna-projekt most zajló árvízvédelmi munkáit, a Tengeric-Szedres, illetve a Paks-Kölesd összekötő út építését.

Az ünnepség után a fejlesztési tárca vezetője, Bognár Jenő (Fidesz-KDNP), Bátaszék polgármestere, valamint Werner Mihály, az Alisca Bau Vagyonkezelő Kft. ügyvezető igazgatója aláírta a PPP-beruházással 2008-ban épült bátaszéki tanuszoda állami átvételéről szóló szerződést. A 470 millió forintból épült uszodát 377 millió forintért vásárolta meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., amely térítésmentesen átadja azt a bátaszéki önkormányzatnak - ismertette a miniszter.

Németh Lászlóné az MTI kérdésére elmondta: 2012-ben országszerte 34 sportlétesítmény kiváltásáról kezdődött tárgyalás.

Eddig 11,9 milliárd forintot fordítottak PPP-s sportingatlanokra, a fennmaradó szerződések kiváltására még 12-13 milliárd forint szükséges - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.