Bonyolult közgazdasági fejtegetés nélkül

Fidesz javaslat: legyen előrehozott választás és olcsóbb lesz a krumpli

A Fidesz megtalálta a megoldást. Úgy véli, ha előrehozott választást tartunk, olcsóbb lesz a krumpli. Igaz, nem bonyolódik kiterjedt közgazdasági fejtegetésbe...

2008.06.11 13:13ma.hu

Végh Tibor, az MSZP országgyűlési képviselője sajtóközleményében azt írja: a Fidesz megtalálta a megoldást.

Úgy véli, ha előrehozott választást tartunk, olcsóbb lesz a krumpli. Igaz, nem bonyolódik kiterjedt közgazdasági fejtegetésbe annak kapcsán, hogy a Központi Statisztikai Hivatal szerdán nyilvánosságra hozott adatai szerint májusban az árak a vártnál valamivel - 0,4 százalékponttal - gyorsabban emelkedtek, egyszerűen csak úgy gondolja, mindenért a kormány a hibás, amely görcsösen ragaszkodik a hatalomhoz.

Ebből azonban úgy tűnik, hogy éppen a legnagyobb ellenzéki párt az, amely minden eseményt, hírt felhasznál hatalomra kerülése érdekében, legyen az egy egyszerű KSH-közlemény az árak havi alakulásáról, legyen az egy tanácskozás, ahol felvetik az adósságrendezés kérdését.

Mindezeknek a közös jellemzője a populizmus, a szakértelem, a közgazdasági ismeretek teljes mellőzése. Sajnálattal látjuk - olvasható Végh Tibor közleményében -, hogy a Fidesz szó nélkül elmegy a büdzsé-egyenleg jelentős javulása mellett. Ez májusban közel 100 milliárd forint többletbevételt eredményezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.