20-30 milliárd forintnyi többletforrás

Matolcsy: a kormány a költségvetési tartalékból finanszírozza a felsőoktatási változásokat

A kormánynak 20-30 milliárd forintnyi többletforrást kell biztosítania felsőoktatásnak a legutóbbi változások finanszírozásához, s ezt a 100 milliárd forintos rendkívüli intézkedési tartalékból fizetheti az állam.

2012.12.21 20:45MTI

Csütörtökön Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) költségvetésért felelős helyettes államtitkára még arról tájékoztatott, hogy a 24 milliárd forintos többlettámogatás - legalább részben - a költségvetés már meglévő előirányzatainak felsőoktatási célú felhasználásával (átcsoportosításával) biztosítható.
   
Matolcsy György a pénteki interjúban beszélt arról is, hogy jövőre elindul a növekedési ciklus, az a szakasz, amikor "évről évre jobban élhetünk". Rámutatott: most minden lépés abba az irányba megy, hogy nőjön a fogyasztás, a beruházás, és a munkahelyteremtés. "Jönnek a jobb idők" - fogalmazott.
   
A nemzetgazdasági miniszter gratulált a monetáris tanácsnak a kamatcsökkentésekhez, amely véleménye szerint az első jele annak, hogy felépüljön a stratégiai együttműködés a kormány és a jegybank között. Hangsúlyozta: ennek az együttműködésnek a keretében a Magyar Nemzeti Bank olyan eszközökkel élhet, "amelyekkel minden nyugati jegybank él már".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.