Idén csak 5,62 millió hektár a búza vetésterülete

Ukrajnában 22 százalékkal csökkenhet a gabonatermés az idén

Ukrajnában mintegy 22 százalékkal csökkenhet az idén a betakarított gabona mennyisége a tavalyihoz képest, elsősorban a kisebb búzatermés miatt.

2012.06.25 15:33MTI

Ukrajnában 2011-ben rekordnagyságú, 56,7 millió tonna volt a gabonatermés, ehhez képest - az ország meteorológiai központja mezőgazdasági osztályának a vezetője szerint - idén csupán 43-44 millió tonnát várnak. Ennek elsődleges oka a várhatóan szerény búzatermés, amelyet a szakszolgálat 12,2-12,3 millió tonna közöttire becsül a tavalyi 22,3 millió tonna után.

A mezőgazdasági minisztérium csak annyit közölt, hogy az idén 5,62 millió hektárra csökkent a búza vetésterülete a tavalyi 7,0 millió hektárról, és a búza hektáronkénti átlagos hozama is esik, várhatóan 1,53 tonnára a tavalyi 3,35 tonnáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.