Becsukott a csap

Olajstoppal válaszolt az EU-szankciókra Irán

Irán leállította az olajexportot hat európai országba válaszul azért, hogy az Európai Unió szankciókat jelentett be korábban az iszlám állam legfontosabb exporttermékére, a nyersolajra - jelentette az angol nyelvű Press TV iráni állami tévécsatorna szerdán.

2012.02.15 14:46MTI

A Press TV-ben az hangzott el, hogy Hollandiát, Görögországot, Franciaországot, Portugáliát, Spanyolországot és Olaszországot érinti az iráni döntés.

A Brent északi-tengeri nyersolajfajta hordónkénti ára röviddel a bejelentés után 1 dollár emelkedéssel 118,35 dolláron állt. Az EU 27 tagországa arról döntött korábban, hogy leállítja az iráni olajimportot júliustól az ország vitatott nukleáris programja miatt, aminek a célja a Nyugat szerint nukleáris bombák létrehozása. Irán cáfolja az állítást.

Február 4-én az iráni olajügyi miniszter arra figyelmeztetett, hogy az iszlám állam leállítja olajkivitelét "néhány" európai országba. Irán teljes olajkivitelében 18 százalékkal részesedik az európai értékesítés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.