Hazamennek a De Havilland Q400-asok

Távoznak a Malév lízingelt gépei a Liszt Ferenc repülőtérről

Pénteken elhagyja a Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret a Malév két, lízingelt De Havilland Canada (DHC) Q400-as repülőgépe is.

2012.02.10 08:12MTI

A légügyi szakportál információi szerint a HA-LQA lajstromú gép várhatóan délelőtt, a retro-festésű HA-LQD lajstromú gép pedig délután indulhat el a norvégiai Torp repülőterére.
   
A Malév négy Q400-ast üzemeltetett, a másik kettő közül az egyik (HA-LQB) Innsbruckban van karbantartáson, a másik sorsa azonban egyelőre nem tisztázott.
   
A magyar légitársaság egy hete, február 3-án szüntette be működését, a Malév 18, az International Lease Finance Corporationtől (ILFC) bérelt Boeing 737-ese közül 14 még aznap visszarepült a cég európai központjába, Shannonba. Magyarországon még egy Boeing van, a HA-LOB lajstromú gép az első Next Generation Boeing volt, amely megérkezett a Malév flottájába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.