Az ellátás biztosított

Hétfőn 75 millió köbméter földgázt fűthet el a didergő magyar

Az FGSZ Földgázszállító Zrt. közölte: Magyarország várható földgázfogyasztása hétfőn 75 millió köbméter lesz, amely a legmagasabbak között lesz ebben a fűtési szezonban.

2012.02.06 09:17MTI

Zsuga János, a társaság vezérigazgatója a közleményben hangsúlyozza: hétfőre Magyarország ellátása gázipari szempontból biztosított.
   
Az FGSZ hétfői közleménye szerint keleti és nyugati irányból valamennyi importforrás beszállítását visszaigazolták. A magyar földgázmezők, a kereskedelmi tárolók és a stratégiai tároló kereskedelmi része zavartalanul táplálják be a földgázt a nagynyomású szállítórendszerbe.
   
A hétvége mindkét napján 70 millió köbméter földgáz fogyott az országban. Az import földgázmennyiség zavartalanul érkezett Magyarországra. Műszaki hiba, ellátási zavar a nagynyomású rendszeren nem volt.
   
Az FGSZ Zrt., mint rendszerirányítói engedélyes, folyamatos kapcsolatban áll az import betáplálási pontokkal, a hazai termelési pontokkal, a földalatti gáztárolókkal, valamint a hazai gázpiaci szereplőkkel - közölte az FGSZ Zrt.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.