Egymilliárddal több a közös kasszában

A NATO 5 és fél milliárd forintot követel Magyarországtól

2012-ben Magyarországnak több mint öt és fél milliárd forinttal kell hozzájárulnia a NATO költségvetéséhez.

2012.01.19 07:42ma.hu

Ez közel egymilliárddal több, mint amennyit az elmúlt években tettünk be a közös kasszába: 2010-ben 3,8milliárd, 2011-ben pedig 3,6 milliárd volt a befizetésünk - tudósít a Népszabadság

A lap szerint mindez azonban nem azt jelenti, hogy Magyarország megemelt összeggel járulna hozzá idén a szövetség költségvetéséhez: a hozzájárulásokat ugyanis mindig a tagállamok bruttó nemzeti jövedelemmutatója alapján határozzák meg.
 
"A tavalyi és az idei évre tervezett összeg közötti különbség abból adódik, hogy a honvédelmi tárca a NATO-büdzséhez történő előirányzatból valamivel többmint egymilliárdot zárolt az elmúlt esztendőben, ami azzal járt, hogy a 2011. évi fizetési kötelezettségeink egy részének teljesítését át kellett ütemezni 2012-re." - írja cikkében a Népszabadság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.