Nem jutunk közös nevezőre

GYORSHÍR: megsértődtek, hazautazik az IMF-delegáció

Péntek reggel váratlanul hazautazott az IMF-delegáció, annak ellenére, hogy még délutánra is terveztek tárgyalásokat.

2011.12.16 12:15ma.hu

Már a brüsszeli forrás is megerősítette az Index értesülését, miszerint idő előtt hazautazik az IMF és az Európai Bizottság delegációja, mely Budapesten folytatott tárgyalásokat. A portál tudomása szerint az új biztonsági hitelmegállapodásról előzetesen tárgyaló szakértők 3 kulcskérdésben nem tudtak megállapodni a magyar kormánnyal. A tárgyaláson részt vevő felek közül az Európai Bizottság képviselői valóban váratlanul utaztak haza péntek reggel: az előzetes várakozások szerint még péntek délután is folytatódtak volna az egyeztetések a magyar kormánnyal és az IMF-fel, ám egy péntek hajnali géppel már el is mentek az EU képviselői. Gyors távozásuknak az az oka, hogy reménytelennek látták a megegyezést a magyar féllel.

Az Index tudomása szerint a szerdán benyújtott MNB-törvénytervezettel kapcsolatos európai kifogások lehet a legfőbb ok a hajba kapásra, de "a nyugdíjállamosítás kiteljesítése csukhatta be végleg az ajtókat."

"Informális tárgyalások voltak"

Informális tárgyalások folytak Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Bizottság között. Ezek a tárgyalások lezajlottak - közölte a kormányszóvivői iroda pénteken.

A tájékoztatás szerint a formális tárgyalások januárban kezdődnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.