Átkozott devizahitel

LMP: civilek és politikusok akadályoztak meg egy kilakoltatást Budapesten

Civil szerveztek valamint az LMP és a Jobbik politikusai kedden megakadályozták, hogy kitelepítsenek egy családot XIX. kerületi lakásából, amiért nem volt képes fizetni a devizahitelét - mondta az MTI-nek Vágó Gábor, az LMP képviselője.

2011.11.22 14:45MTI

Az ellenzéki politikus úgy írta le a helyzetet, hogy amikor a rendőrség, a bírósági végrehajtó és a tulajdonos képviselője megjelent a helyszínen, akkor egy kisebb szópárbaj után Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselővel együtt ők avatkoztak közbe és csillapították le a kedélyeket. Hozzátette, hogy miután a tulajdonos képviselője és a bentlakók között sikerült közvetíteni, arra az egyezségre jutottak, hogy a lakóknak ne kelljen télen kiköltözniük.

A képviselő hozzátette, hogy a családnak március elején el kell hagynia az ingatlant, de "ebben a helyzetben aki időt nyer, az életet nyer".

Az LMP szerint a történtek is mutatják, hogy megbukott a kormány otthonvédelmi programja, mert azt mondták, hogy senkit nem hagynak az út szélén, mégis családok kerülhetnek az utcára - jelentette ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.