Többmillió dolláros megállapodások születtek

Zsíros üzleteket kötöttek a magyarok Havannában

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal közölte: a 29. Havannai Nemzetközi Vásáron a magyar cégek kubai partnereikkel szállodai fejlesztéseket, gyógyszerforgalmazást, kertészeti gépbeszállítást és gépipari gyártást érintő megállapodásokat kötöttek több millió dollár értékben.

2011.11.04 15:20MTI

A  két ország üzleti szereplői között aláírt szándéknyilatkozatok és szerződéskötések nagymértékben hozzájárulnak a magyar-kubai gazdasági kapcsolatok fejlődéséhez és erősítéséhez.
   
A közlemény szerint a vásáron a hivatal több mint két tucat magyar cég számára biztosította a bemutatkozás lehetőségét. A vásárra és a magyar standra Rodrigo Malmierca Díaz, Kuba külkereskedelmi és külföldi befektetési ügyekért felelős minisztere, valamint Nagy Róza közigazgatási államtitkár asszony vezetésével magyar állami delegáció látogatott el.
   
Az Expocuba területén idén a világ közel 60 országból érkezett mintegy 1.500 vállalat több mint 14 ezer négyzetméteren állít ki. A 25 magyar kiállító közül 18 személyesen vesz részt a vásáron, míg a többi céget a hivatal képviseli. A vásáron bemutatkozó magyar vállalatok elsősorban az innovatív és befektetés-igényes ágazatokból, így az egészségipar, az élelmiszeripar, az építőipar, az autóipar és a gépipar szektoraiból érkeztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.