Csúcs Cannes-ban

"Európának magának kell rendeznie az adósságválságot"

Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai államfő Nicolas Sarkozy francia elnöknek kijelentette: Európának magának kell rendeznie az adósságválságot.

2011.11.03 07:59MTI

Hu a G20-s országcsoport csúcsértekezletén vesz részt a dél-franciaországi városban. A csúcs előtt Európa vezető politikusai, a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója Jeórjiosz Papandreu görög kormányfő bevonásával vitatja meg azzal a válsághelyzettel kapcsolatos kérdéseket, amely azt követően állt elő, hogy Athén bejelentette: népszavazást tart a az európai pénzügyi csomagról. A referendum tétje, hogy Görögország az eurózónában kíván-e maradni.
   
Hu Csin-tao a G20-ak szerda esti munkavacsoráján Sarkozynek kifejtette: Kína szerint Európa rendelkezik azzal a bölcsességgel és képességgel, hogy megoldást találjon erre az adósságproblémára.
   
Kína reméli, hogy a múlt heti brüsszeli maratoni tanácskozáson elfogadott válságellenes megállapodás alapján Európa le tudja gyűrni a nehézségeket - idézte a Huszinhua a  világ második legnagyobb gazdasági  hatalmának a vezetőjét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.