Azért jól megy az üzlet

Csak egy probléma: a Raiffeisen Bank nem szereti Magyarországot

"A Raiffeisen Bank International (RBI) számára jól megy az üzlet Kelet-Európában, csupán egy probléma van, ez pedig Magyarország."

2011.10.13 21:13MTI

Ezt fejtette ki az osztrák bankcsoport vezérigazgatója egy csütörtökön megjelent lapinterjúban.

Herbert Stepic a Wirtschaftsblatt című osztrák lapnak elmondta: a társaság magyar érdekeltsége az első félévben 100 millió eurós értékvesztést szenvedett el, és a "magyarországi válság miatt biztos, hogy a második félév nem jobb lesz, hanem rosszabb".

Hozzátette: egyelőre nem látni, milyen mértékű leírásra lesz szükség a második félévben, mert megbecsülhetetlen, hogy hányan élnek majd a devizahitelek rögzített árfolyamú végtörlesztésének lehetőségével. Az viszont biztos, hogy fel kell tőkésíteni a magyarországi Raiffeisent.

Az RBI számára Fehéroroszországtól Albániáig "lényegében nagyon jól" megy az üzlet Kelet-Európában.

"Csupán egy problémánk van, ez pedig Magyarország" - mondta Stepic. Ugyanakkor a második félév a csoport egészét tekintve is jelentősen rosszabb lesz, mint az első, de a társaság így is nyereséggel zárja majd az évet.

A 940 millió eurós profitot jósló elemzői előrejelzés azonban "már nem aktuális" - mondta az RBI vezérigazgatója.

A hét elején az Erste Group osztrák bankcsoport azt közölte, hogy a korábban várt 700 millió eurós nyereség helyett 700-800 millió euró közötti veszteségre számít az euróövezeti államadósság-válság és a magyarországi devizahitelek rögzített árfolyamos végtörlesztése miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.