"A megszorításokban hisz"

Jobbik: a kormány tovább halad a "matolcsyzmus" útján

A Jobbik szerint a Fidesz-KDNP keddi frakcióülése után elhangzottakból pusztán az derül ki, hogy a kormány tovább halad a "matolcsyzmus" útján és a gazdaság élénkítése helyett továbbra is a megszorításokban hisz - reagált Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese a miniszterelnök szóvivőjének keddi sajtótájékoztatójára.

2011.09.27 18:09MTI

A jobbikos képviselő szerint a 2012-es költségvetés az eddig nyilvánosságra került adatok alapján tovább növeli a társadalmi különbségeket, "eltünteti és mélybe taszítja a magyar középosztályt", mivel ugyanúgy a megszorítások útján halad, mint az előző szocialista kormányok.

Volner János közölte: azzal, hogy a korábban 5-6 százalékra várt 2012-es gazdasági növekedés mértékét mostanra 1,5 százalékra módosították, a kormány elismerte, "lassan számol azzal a kudarccal, amit a gazdaságpolitikája okozott".

Az inflációs vállalás 4,2 százalékra emelése pedig azt jelenti a Jobbik szerint, hogy a kormány megpróbálja "elinflálni" a fizetéseket, a nyugdíjakat, valamint a megtakarításokat, és ezzel próbálja biztosítani a költségvetés egyenlegét. A Jobbik éppen ezért felszólítja a kormányt, hogy hagyja abba a megszorításokra épülő gazdaságpolitikát és korábbi ígéretének megfelelően próbálja meg élénkíteni a gazdaságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.