Beküldte a 447 milliárd dolláros csomagját

Óriási batyut kapott a kongresszus Obamától

A Fehér Ház Rózsakertjében Barack Obama elnök azt mondta: a kongresszusnak haladéktalanul el kell fogadnia azt a munkahelyteremtő csomagot, amely országszerte ismét állást teremt az amerikaiak számára.

2011.09.12 18:41MTI

Egyúttal bejelentette, hogy a dokumentumot átküldte a szövetségi törvényhozásnak.
   
Az elnök szerint a honatyáknak politikai játékok és késlekedés nélkül meg kell szavazniuk a programot, és felszólította a választókat, hogy ennek reményében gyakoroljanak nyomást képviselőikre és szenátoraikra. Az Egyesült Államokban a munkanélküliségi ráta jelenleg 9,1 százalék, ami komoly kockázatot jelent Obama újraválasztásának szempontjából.
   
A munkahelyteremtő csomag egyaránt csökkenti a munkavállalók és a vállalkozások adóit, és infrastruktúra-fejlesztési programok révén közalkalmazottaknak és építőmunkásoknak kíván munkahelyeket teremteni. Az elképzelések között a legjelentősebb tétel a bért terhelő járulék 240 milliárd dolláros csökkentése. A csomagban szerepel továbbá a munkanélküliségi biztosítás 49 milliárd dollár költségkihatású meghosszabbítása.
   
A törvénytervezet értelmében a tagállamok és az önkormányzatok 50 milliárd dollárt kapnának közlekedésfejlesztési célokra, 35 milliárdot különítenének el tanárok, rendőrök és tűzoltók alkalmazására, 30 milliárdot költenének a köztulajdonban lévő oktatási intézmények felújítására, és további 15 milliárdot a megüresedett vagy lefoglalt házak és üzlethelyiségek rendbe tételére.
   
Obama hamarosan országos kampánykörútra indul, hogy támogatókat toborozzon a múlt héten ismertetett törvénytervezete számára. A képviselőházban többséggel rendelkező republikánusok azt ígérték, hogy gyorsan áttekintik a törvénytervezet-csomagot, ugyanakkor kevéssé valószínű, hogy az adócsökkentésen kívül annak más elemeit is támogatnák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.