A nemesfémbe ugranak a befektetők

Ismét rekordszinten az arany ára

Rekordszintre emelkedett az arany ára szerdán késő délután, miután az amerikai gazdaság állapotával kapcsolatos aggodalmak hatására a befektetők az egyik legbiztonságosabbnak tartott arany felé fordultak.

2011.07.27 17:57MTI

Az azonnali aranyár 1.625,70 dollárral történelmi csúcsra emelkedett unciánként, kedden 1.616,60 dolláron zárt. 
   
Szerdán közölt adat szerint júniusban csökkent az amerikai tartós fogyasztási termékek rendelésállománya a szakértők által várt növekedés helyett, miközben már csak hat nap áll rendelkezésre arra, hogy a washingtoni politikusok megállapodjanak az amerikai adósságplafon emeléséről.

E nélkül megakadhat az amerikai állam kötelezettségeinek a fizetése, a hitelminősítők pedig várhatóan rontják az ország adósi besorolását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.