Csak az arany röpül

Kezdődik a mélyrepülés? Esnek az európai tőzsdeindexek!

Az amerikai adósságplafon-vita tartja nyomás alatt a nemzetközi értékpapírpiacokat, a főbb európai tőzsdeindexek szerdán a nyitás után másfél órával 0,50-0,80 százalékos veszteségben jártak.

2011.07.27 10:36MTI

A vezető európai részvények árfolyamát követő FTSEurofirst 300 index már sorban a harmadik egymást követő kereskedési napon gyengül, a keddi 0,3 százalékos veszteség után szerda délelőtt 0,5 százalékkal járt mínuszban.

Az év eleje óta az index 5 százalékkal gyengült. A befektetői magatartást a kockázatkerülés, a biztonságos eszközök előnyben részesítése jellemzi. Az arany ára két hét leforgása alatt szerdán már a hatodik alkalommal állított be rekordot, a dollár tovább gyengült, a svájci frankkal szemben újabb negatív rekordra esett, a jennel szemben négy havi mélypontot érintett, a főbb devizák kosarából képzett dollár index három havi mélypontra húzódott vissza. Az általános áresés közepette egyedi vállalati híreknek köszönhetően jócskán akadnak erősödő árfolyamú részvények is.

Frankfurtban a SAP részvénye 2,23 százalékkal erősödött a meglepően jónak bizonyult második negyedéves eredményének köszönhetően, a Daimler részvénye viszont 2,12 százalékkal gyengült, mivel kedvező negyedéves eredményét már korábban beárazta a piac.

A Merck KGaA részvénye hat százalékkal esett az egyszeri tételek miatt veszteségbe fordult negyedéves eredményére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.