Átírják? Nem írják át?

Októberben kerül a parlament elé a munka törvénykönyve

A parlament októberben kezdi tárgyalni a munka törvénykönyvének módosítását - mondta a Kossuth Rádió reggeli műsorában Kara Ákos.

2011.07.27 09:21MR1_Kossuth

A foglalkoztatási bizottság fideszes alelnöke megismételte, hogy munkaanyag a Nemzetgazdasági Minisztérium múlt héten nyilvánosságra hozott tervezete, és a képviselőcsoport a következő hetekben akarja álláspontját kialakítani.

Szerinte azért szükséges a hatályos jogszabály megváltoztatása, mert idejétmúlt, és 1992 óta a gazdasági környezet jelentősen átalakult.

Korábban szintén a 180 percben a munka törvénykönyvének tervezett módosítását bírálta az LMP-és Kaufer Virág és a szocialista Gúr Nándor is. Kaufer Virág szerint a kormány rugalmasítás címén munkavállalói és kollektív jogokat épít le.

Az LMP arra törekszik, hogy népszavazás formájában folytatódjék a konzultáció az emberekkel.

Az MSZP-és képviselő azt mondta, hogy a javaslat a kormány ámokfutásának folytatása, az érdekegyeztetés szétzúzása után most a munkavállalókat hozzák kiszolgáltatott helyzetbe. Gúr Nándor műsorunkban is megismételte: elhibázott gazdaságpolitikájával a kormány megterhelte a munkáltatókat, ezért most cserébe több jogot ad nekik a munkavállalókkal szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.