A Citigroup elemzői nem látnak más utat

Elkerülhetetlen a görög, a portugál és az ír adósság csökkentése?

Aligha elkerülhető a súlyosan eladósodott Görögország, Portugália és Írország adósságának a csökkentése a Citigroup elemzői szerint.

2011.06.27 15:39MTI

"Szerintünk szükség van egy B tervre is, azaz a három eladósodott ország adósságának a csökkentésére" - állítja a Citigroup. Ez a csökkentés jelentős veszteséget okozna a hitelező bankoknak, ennek mértéke az elemzők szerint az adósságok névértékének 50 százalékát is elérheti.
   
A Citigroup elemzői egyebek mellett arra hivatkoznak, hogy a három országban a jelentős megszorítások ellenére is növekedni fog a következő években az államadósság: 2014-ig Görögországban a nemzeti össztermék (GDP) 180 százalékára, Portugáliában 135 százalékára, Írországban 145 százalékára.
   
Spanyolország kilátásait óvatosabban ítélik meg az amerikai bank elemzői: az Európai Unió negyedik legnagyobb gazdaságában az államadósság - bár továbbra is emelkedni fog - a GDP 90 százalékára rúghat majd 2014-ben.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.