Évente egy Görögországnyi területet irtunk ki

Nyolcezer év alatt eltűnt az erdők egyharmada

Görögország területének megfelelő nagyságú erdő vész el évente a világon a Természetvédelmi Világalap (WWF) német tagszervezetének számításai alapján: a csoport szerint az elmúlt nyolcezer évben az erdők 35 százaléka semmisült meg.

2011.05.26 09:47MTI

Az erdőterület csökkenése azonban nem csak a világ népességnövekedésének számlájára írható, igaz, az lényegesen felgyorsította a folyamatot - hangsúlyozza a szervezet A világ erdőségei - állapotjelentés című tanulmányában, amelyet a Der Standard című osztrák lap internetes kiadása ismertetett.
   
Míg azonban a múltban elsősorban a mai ipari országok erdőterülete csökkent, ma szinte kizárólag a trópusokra jellemző a szomorú irányzat - magyarázta Philipp Göltenboth, a németországi WWF erdővédelmi szakembere.
   
A tanulmány alapján az erdők megsemmisítése a szén-dioxid-kibocsátás révén nagyobb mértékben járul hozzá az éghajlatváltozáshoz, mint az egész közlekedési szektor, tehát minden autó, hajó, repülő és teherautó együttvéve.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.