Világnapon emlékeztek

Magunk alatt vágjuk a fát: hatvanmillió ember élete függ az erdőktől

Nemcsak a veszélyeztetett madarak és emlősök fennmaradását veszélyezteti a Föld erdeinek kitermelése: mintegy hatvanmillió ember megélhetése függ közvetlenül az erdőktől.

2011.03.19 08:06MTI

Évente világszerte átlagosan 130 ezer négyzetkilométernyi erdőt vágnak ki, 1960 óta 645 millió hektár trópusi erdő semmisült meg.

A veszélyeztetett emlős- és madárfajok nyolcvan százalékának léte kerül veszélybe a fák kitermelésével, miközben az ENSZ szerint hatvanmillió ember létfenntartása függ közvetlenül az erdőktől - emlékeztetett a tényekre a Természetvédelmi Világalap (WWF) a március 21-i erdők világnapja alkalmából.

Az adatok szerint 160 millió hektár erdő van az Európai Unióban - ez Németország, Franciaország és Spanyolország együttes területének felel meg - és a világ erdővel borított területeinek négy százalékát jelenti.

"Az Európai Unió területének 42 százalékát borítja erdő. Nagyon fontos célunk, hogy megőrizzük ezt a bioerőforrásban gazdag kincset" - fejtette ki Karin Kadenbach, az Európa Parlament képviselője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.