Sherlock tényleg nyomozott?

Churchill nem is létezett és csak kitalált személy volt a britek szerint

Meglehetősen érdekesen gondolkodnak a britek a történelemről. Ezekszerint Kleopátra és Gandhi is csak a képzelet szüleményei, akárcsak az egykori angol miniszterelnök.

2008.02.04 09:23ma.hu

Az UKTV Gold nevű csatorna nemrégiben egy háromezer megkérdezettből álló közvélemény-kutatást hozott nyilvánosságra, igencsak fura eredménnyel. Lehet, hogy a második Világháború egyik legfontosabb „szereplője” nem is létezett? 

A válaszadók több mint 23%-a ugyanis úgy gondolja, Winston Churchill nem élt. A két alkalommal is brit miniszterelnök, egyben a Világháború egyik jelképes figurája csak a kitaláció műve szerintük. 

Nem járt jobban az angol történelem egy másik kiemelkedő személyisége, Oroszlánszívű Richárd sem, akiről szintén úgy vélekednek a megkérdezettek – ráadásul 47% –, hogy csak a mesekönyvekben létezett, az életben nem. 

Nagyon sokan úgy gondolják, Kleopátra, Gandhi, sőt, az író Charles Dickens is csak a képzelet szüleményei. Azért hogy a másik oldalról is említsünk valakit: a megkérdezettek 58%-a meg van győződve róla, hogy Sherlock Holmes élt és tényleg nyomozott London utcáin. 

Érdekes lenne hazánkban is elvégezni egy hasonló közvélemény-kutatást. Lehet, hogy Gyurcsány, Gaskó, Győzike vagy épp Fekete Pákó is csak a képzelet szüleményei?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.