Az állkapocs - fülkagyló közötti részbe ágyazódott

Negyvenkét év fejfájás egy golyó miatt Kínában

Negyvenkét év után operáltak ki egy lövedéket egy délnyugat-kínai nő fejéből, aki a sikeres műtét után végre megszabadulhatott az egyre elviselhetetlenebbé váló fejfájástól - közölte a kínai média pénteken.

2009.05.16 19:01MTI

A beavatkozást végző csungkingi (Chongqing) orvosok egy 2,5 centiméter hosszú lövedéket távolítottak el a 65 éves Ho Ven-jing (He Wenying) jobb oldali halántékából. A hölgyet még az 1966-1976 közötti kulturális forradalom elején találta el egy eltévedt golyó, amiről akkor még azt hitték, hogy csak felszíni sérüléseket okozott. Az állandó fejfájás, valamint a rágás során jelentkező panaszok miatt Ho asszonyt végül 1978-ban megröntgenezték.

Ekkor derült ki, hogy a lövedék nem csak horzsolta a nő fejét, hanem a jobb oldalon az állkapocs és a fülkagyló közötti területen ágyazódott be. A háromgyermekes anya a helyi kórház akkor még hiányos felszereltsége miatt a fájdalmat vállalva inkább visszautasította az operációt. Az év elején azonban a fájdalom már az egész testére kezdett kisugározni, s emiatt elkerülhetetlenné vált az operáció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.