Űrkutatás

RuVDS: oroszok hajtottak végre elsőként sztratoszféra-ugrást az Északi-sarkra

Több mint tízezer méteres magasságból ugrottak az Északi-sarkra egy Il-76-os szállítógépből.

2024.04.13 06:18MTI

Mihail Kornyijenko űrhajós, Alekszandr Linnyik tesztpilóta és Gyenisz Jefremov sztratonauta a világon elsőként hajtott végre ejtőernyős ugrást a sztratoszférából az Északi-sarkra - közölte az orosz RuVDS webszolgáltató vállalat.

"Az ejtőernyősök elérték a tábort" - közölte a vállalat a Telegram-csatornáján, amelyen videofelvételeket is megosztott az ugrásról.

A közlemény szerint Kornyijenko, Linnyik és Jefremov több mint tízezer méteres magasságból ugrott az Északi-sarkra egy Il-76-us szállítógépből.

A RIA Novosztyi hírügynökség szerint az sztratonauták korábban újságíróknak elmondták, hogy 10 ezer méteres magasságban történő ugráskor a levegő hőmérséklete mínusz 55 Celsius-fok, és hogy a szabadesés több mint két percig tart.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.