Állati

Különleges zsiráfbébi született, valószínűleg nincs még egy ilyen a világon

Még biztosan nem látott ilyen zsiráfot...

2023.08.23 09:23MTI

Foltok nélkül született egy zsiráfbébi az egyesült államokbeli Tennessee egyik állatkertjében, feltehetően ő lehet a világ egyetlen egyszínű barna zsiráfja.

A különleges állat egy Limestone városbeli, családi fenntartású állatkertben született július 31-én. A minta nélküli zsiráf igazi különlegesség: legutóbb 1972-ben fordult elő Tokióban, illetve azt megelőzően még két korábbi esetről lehet tudni. Normál esetben a zsiráfok egyedi mintázattal születnek, a foltok a természetben az álcázást segítik elő.

A Brights Zoo tulajdonosai azzal a céllal mutatták meg a Facebookon folt nélküli nőstény zsiráfjukat, hogy felhívják a figyelmet arra, hogyan lehet támogatni a faj fenntartására irányuló erőfeszítéseket. Egyúttal szavazást indítottak a barna zsiráf nevéről is.

A zsiráfállományok megőrzését támogató alapítvány szerint az utóbbi évtizedekben csökkent a vadon élő példányok száma. Afrikában az 1980-as években még 155 ezer példány élt, mára ez a szám 117 ezerre esett vissza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.