Ausztrália

Különös fényjelenséget észleltek Melbourne felett - videó

A szakértők elárulták, mi lehetett az valójában.

2023.08.08 12:35MTI

Villanásokat észleltek Melbourne felett, Ausztráliában, amit egy Szojuz-2 orosz rakéta darabjai okozhattak, amikor visszatértek a Föld légkörébe - közölte kedden az Ausztrál Űrügynökség (ASA).

"Megállapítottuk, hogy a melbourne-i égbolt felett hétfő éjjel észlelt villanások valószínűleg egy orosz Szojuz-2 rakéta darabjai lehettek. A kilövésről értesítettek bennünket, a rakéta darabjai a terv szerint biztonságban visszazuhantak a Föld légkörébe, Tasmania délkeleti partjainál estek az óceánba" - tudatta az ASA.

Az ügynökség hozzátette, hogy kormányzati partnereivel együtt továbbra is figyeli a visszatérő rakétadarabok útját. A helyi lapok beszámolói szerint szerte Victoria államban nagy fényességet és erős zajt hallottak a szemtanúk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.