Tudomány

Négymillió dollárért kelt el egy repülő őshüllő csontváza

A pteranodon a valaha élt legnagyobb szárnyas lények egyike, és a víz felett repülve, hosszú csőre segítségével fogott halat.

2023.07.28 00:30MTI

Négymillió dollárért kelt el egy repülő őshüllő, egy pteranodon csontváza egy szerda esti New York-i árverésen - közölte a Sotheby's aukciósház.

Az árverésre került őslény egy hatméteres szárnyfesztávolságú, hatalmas, madárszerű állat volt, amely körülbelül 85 millió évvel ezelőtt élt. Az őshüllőt Hórusznak nevezték el a sólyomfejű egyiptomi isten után, és 2002-ben fedezték fel Kansasban, egy olyan területen, amely a krétakorban egy Észak-Amerikát kettészelő beltenger lehetett - közölte a Sotheby's.

A pteranodon a valaha élt legnagyobb szárnyas lények egyike, és a víz felett repülve, hosszú csőre segítségével fogott halat.

Az árverésre bocsátott példány csontjai szinte teljes épségben fennmaradtak, ami ekkora méretben rendkívüli ritkaságnak mondható. Az aukciósház becsüsei előzetesen nem zárták ki, hogy a maradványok leütési ára eléri a hatmillió dollár is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.