Állati

Futótűzként terjednek a titokzatos, teljesen átlátszó mélytengeri lényről készült felvételek

Az emberek az interneten megdöbbentek a felfedezésen.

2023.01.02 16:10ma.hu

Az óceán egyike azoknak a csodáknak, amelyeket még nem tudunk teljesen megérteni. Talán még csak nem is hallottunk arról a sok azonosítatlan fajról, amelyek az óceán mélyén élnek.

Nemrégiben futótűzként terjedt el egy videó, amely egy, az óceán mélyén talált élőlényről készült.

A Cystisoma egy rákféle, amely 600-1000 méter mélyen él az óceánban. Teste teljesen átlátszó: csak a szemei pigmentáltak. Ennek a példánynak egy narancssárga tojásokkal teli költőzacskója van.

A @Rainmaker1973 nevű Twitter-fiók posztolt videón egy áttetsző bőrű Hyperiidae látható, újabb szörnyeteggel bővítve a listát. A hyperiidák a Smithsonian honlapja szerint "a homoki bolhákkal rokon és a garnélarákokkal távoli rokonságban álló kis rákfélék".

Ezt a lényt narancssárga színű tojásaival együtt láthatjuk a felhasználó által közzétett videón. A videót először Alejandro Damian-Serrano óceánkutató készítette 2017-ben.

Egy férfi azt írta: "Hagyd békén, nem véletlenül van 600-1000 méter mélyen".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.