Obama kertjében még nem épül stadion

Obama robottal focizott - videó!

Párat passzoltak, de azért az amerikai elnöknek vannak fontosabb dolgai is, mint a foci.

2014.04.27 01:30MTI

Barack Obama amerikai elnök néhány lépés erejéig egy Aszimo nevű, kis japán humanoid robottal futballozott csütörtökön. A gép fut, ugrik, lő.

A valószínűtlen találkozás a tokiói Nemzeti Tudományos és Innovációs Múzeumban zajlott.

"Örülök, hogy megismerhetem" - ezekkel a szavakkal fordult Aszimo az elnökhöz, aki mosolyogva így felelt: "én is örülök, hogy megismerhetem".



Aszimo a Honda fejlesztése, olyan magas, mint egy tízéves gyerek. A kis technológiai csoda bemutatta az összes mozdulatot, amelyre képes, majd fémes hangján annyit mondott: "focizni is tudok". Jó erőset rúgott a labdába, amelyet végül Obama fényes, fekete cipőjével állított meg.

Obama azt mondta, kicsit már ijesztő, mennyire élőnek tűnik a robot.

Aszimo a Honda legfrissebb "szülötte". Annak a mintegy húszéves projektnek a keretében fejlesztették, amelyben idősek segítésére, illetve veszélyes feladatok végrehajtására terveznek robotokat.

A japán cég szerint a laptoppal irányított gép fel tud menni a lépcsőn, tárgyakat képes kézbe fogni, és a maga nemében az első, amelyik gyakorlatilag úgy fut, mint az ember.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.