Állandó kiállítást kapott

Óriási dínócsontvázban gyönyörködhetnek egy dubaji bevásárlóközpontban

A 155 millió éves kifejlett állat maradványai 90 százalékban épen maradtak fenn. A Middle East Dubai bevásárlóközpont nagy átriumában hétfő éjjel mutatták be a látogatóknak a 24,4 méter hosszú, 7,6 méter magas állat maradványait.

2014.03.12 02:30MTI
freedigitalphotos.net

A kiállítás célja, hogy turistákat és vásárlókat vonzzon az üzletközpontba - mondta el az egyik idegenvezető. A késő jura korból származó, hosszú farkú, vékony nyakú hüllő maradványait 2008-ban fedezték fel az amerikai Wyoming állambeli Dana-kőfejtőben.

Ez volt az első alkalom, hogy az állat alvó testhelyzetéről árulkodtak a csontkövületek. A leletet korábban a Houstoni Természettudományi Múzeumban lehetett megtekinteni, majd egy dubaji befektető megvásárolta, hogy a bevásárlóközpontban kiállíthassa. A vételárat nem hozták nyilvánosságra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.