Drámai átalakulás

Elképesztő képek: ilyen volt - ilyen lett a bolygónk!

Földünk felszíne folyamatos változáson megy át, ami nem csak az emberi tevékenység káros hatásaira vezethető vissza: örök igazság, hogy a kék planétán egy dolog állandó, mégpedig a változás.

Nézze meg a képeket, és olvassa el alatta, mi történt >>> képgaléria

2012.05.01 12:24ma.hu

Mivel a NASA-nak már nincs több űrsiklója, így jelenleg rengeteg ideje jut saját bolygónk változásainak nyomon követésére, a leglátványosabb műholdfelvételeket pedig közzéteszi weboldalán, hogy időről-időre megmutassa, miként alakul környezetünk – szoros és tágabb értelemben egyaránt.

Ezek a felvételek kiválóan dokumentálják az éghajlatváltozás, a városiasodás és a természeti katasztrófák - a tűzvészek, áradások – hatásait. Megdöbbentő, hogy hova tűnt el az Aral-tó, vagy a gleccserek a világ legkülönbözőbb pontjairól, hogy Szaúd-Arábiában a több ezer éves tudást felhasználva fejlődnek anélkül, hogy káros hatással lennének környezetükre, hogy a külszíni bányászat milyen hatással van, de még egy egyszerű csatorna megépítése is hatalmas változást eredményezhet. Kattintson, és nézze meg dátumra pontosan, hány év alatt, milyen változások mentek végbe!

Itt éppen egy sziget születik - KATT a képre >>>


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.