Görögországban

Középkori kincsleletet tártak fel Naxosz szigetén

Középkori kincsleletet került napvilágra építési munkálatok során Görögországban, Naxosz szigetén - jelentette be a görög kulturális minisztérium.

2012.03.28 20:07Sós Éva

Az ezüst pénzérmék többsége a 14. század közepéről származik, amikor a Kükládok-szigetcsoport a Velencei Köztársaság uralma alatt volt. A munkások 54 ezüstpénzt gyűjtöttek össze a földből, majd találtak még néhányat egy apró cserépedényben.

Azt nem lehet tudni, hogy mikor és ki rejtette el a velencei ezüstpénzeket, ám mint a görög kulturális minisztérium rámutatott, ilyesmire általában vészterhes időkben, vagy az ellenség támadásától rettegve került sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.