Két évig hitték frissnek a sólymokat

A madár az ász: bebukta a poént a kékfestő viccesgazda

Viccből befestett sólymokat hittek új madárfajnak Új-Zélandon csaknem két éven át.

2012.01.22 09:19MTI

A turpisság azután derült ki, hogy az egyik sólymot nemrégiben elgázolta egy autó. A sólyomfestő egy gazda volt, Grant Michael Teahan, aki madárlesőket akart megtréfálni. 

Annyira jól sikerült neki, hogy madárrajongók - köztük szakértők is - már 2009 elejétől új faj felfedezésének diadalában reménykedtek. Lefényképezték az egészen szokatlan külcsínű, rózsaszínre és pirosra befújt sólymokat, a fotókat pedig sorra küldték a helyi újságnak.
 
Teahan azon bukott le, hogy eljuttatott egy videót a sajtónak, amelyen magát örökítette meg, amint szarkát fog csapdával. Csakhogy a csapda magán viselte a sólyomfestés nyomait, ugyanis ugyanolyan festékárnyalatokban pompázott. 

Felfigyelt erre a rendőrség, és lenyomozta Teahan kilétét. A gazda addigra ugyan törölte otthoni számítógépéről a festett sólymos fotókat és videókat - merthogy ő is készített ilyeneket -, ám a rendőrség informatikusai helyreállították a törölt adatokat, Teahan pedig bíróság elé került. Bűnösnek mondták ki állatokkal szembeni kegyetlenkedésben - adta hírül a Yahoo amerikai hírportál. 

A büntetés mértékéről még nem tudni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.