Mazsola alig körömnyi, de mindenki imádja

Sisakos kaméleon bújt ki a tojásból a miskolci állatkertben

A Miskolci Állatkert és Kultúrparkban április 1-jén kelt ki a tojásból egy kis - körülbelül 20 milliméteres - sisakos kaméleon, a pici születésnapja miatt a Tréfa nevet kapta.

2008.04.04 11:54MTI

A kaméleon fiatal szülei tavaly augusztusban kerültek az állatkertbe, s a mostani apróság az első fészekaljból származik. Fiatal állatoknál gyakran előfordul, hogy első tojásrakás alkalmával terméketlenek a tojások - tájékoztatta az MTI-t Pilcz Olivér, a park vezetője. "A mi nőstényünk október 20-án rakott le 36 tojást, de azok többségén néhány napon belül látszott az embrió hiánya, végül egyetlen ép maradt" - tette hozzá. 

A részletek kapcsán arról is beszámolt, hogy 160 nap múlva - azaz kedden - ebből bújt elő a körömnyi kis "mazsola", nagy örömöt okozva az állatkert dolgozóinak, hiszen kaméleon még nem jött világra eddig a létesítményben. Ráadásul Tréfa igencsak "kivárt", ugyanis a szakirodalomban megadott határidő legutolsó napján bújt csak elő. A szülők már egy másik fészekaljnyi tojást is leraktak, így most 40 egészséges tojás található az állatkert keltetőgépében. Júliusban kiderül, milyen sikerrel - jegyzete meg a parkvezető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.