Truckrace

Gyorsasági kamion Eb - Kiss Norbert címvédőhöz méltón kezdte az idényt Misanóban

Az első, 12 körös futamon Kiss esélyeshez méltón rajt-cél győzelmet aratott.

2024.05.26 16:02MTI

A szombati időmérő edzésen megszerezte az első rajthelyet, majd mindkét futamot megnyerte a címvédő és ötszörös Európa-bajnok Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzője a gyorsasági kamion Eb szezonnyitó misanói fordulójának első napján.

A 39 éves szombathelyi pilóta a kontinensbajnoki sorozat hivatalos honlapja szerint az első két szabadedzésen is a leggyorsabb volt, majd a három szakaszból álló időmérőn sem tudta senki megszorongatni.

Az első, 12 körös futamon Kiss esélyeshez méltón rajt-cél győzelmet aratott, mögötte a hatszoros Eb-győztes német Jochen Hahn ért célba másodikként, a szintén német Sascha Lenz pedig harmadikként.

A nap második, részben fordított rajtrácsos viadalát a magyar címvédőnek a nyolcadik helyről kellett kezdenie, ám a piros zászlóval rövid időre megszakított futamon is az élre tört és ismét diadalmaskodott, újra Hahnt és Lenzet megelőzve.

A gyorsasági kamion Eb misanói nyitóhétvégéje vasárnap újabb időmérő edzéssel, valamint további két versennyel folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.