TruckRace

Kamion Eb - Kiss Norbert kétszer győzött vasárnap Mostban

Kiss szombaton a hétvége első versenyét a pole pozícióból startolva megnyerte, majd a második viadalon negyedik volt.

2023.08.27 21:43MTI

Az első versenyen rajt-cél győzelmet aratott, a másodikon pedig a nyolcadik pozícióból startolva lett első Kiss Norbert, a Révész Racing címvédő és négyszeres Európa-bajnok versenyzője a gyorsasági kamion Európa-bajnokság csehországi Mostban rendezett hétvégéjének vasárnapi napján.

A 38 éves szombathelyi pilóta a versenysorozat hivatalos honlapja szerint a hétvége harmadik futamát - mely az első volt vasárnap - magabiztosan, csaknem 11 és fél másodperces előnnyel nyerte, a fordított rajtrácsos késő délutáni viadalon pedig nyolcadikként startolva is az első helyen intették le, miután tempófölényét kihasználva sorra hagyta le a riválisokat a zuhogó esőben és sárga zászlós figyelmeztetéssel záruló futamon.

Kiss szombaton a hétvége első versenyét a pole pozícióból startolva megnyerte, majd a második viadalon negyedik volt.

A magyar Eb-címvédő így a csehországi állomáson tovább növelte előnyét az összetett pontverseny élén: három fordulóval a zárás előtt 266 pontja van, míg a második Jochen Hahnnak 188, a harmadik Sascha Lenznek pedig 174.

A kontinensbajnoki sorozat két hét múlva a belgiumi Zolderben folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.