Prognózis koncert február 24-én a Petőfi Csarnokban

A jubileumi koncert mottója - 25 év után újra: "Én az időt nem sajnálom". A zenekar 1981-ben alakult meg, s ma már tudjuk, hogy a '80-as évek rockzenéjének igen jelentős képviselője lett.
2007.02.12 13:23, Forrás: ma.hu

1982-ben jelentetik meg az első, sikert hozó Hajsza közben/Nyári éjszakák című kislemezüket.A címadó dal adta meg az akkori zenekar stílusát, melyet hajsza-rock néven is emlegettek. Ez a dal vezette heteken keresztül a Magyar Rádió és a Magyar Ifjúság című ifjúsági lap közös slágerlistáját. Még ebben az évben indult klubjuk Csepelen, a "Rideg"-ben. Itt alakult ki törzsközönségük, sokat itt váltak a zenekar hű rajongóivá.

1984-ben jelent meg első nagylemezük, az "Előjelek", majd 1986-ban, a "Tele van a város szerelemmel", mely meghozta számukra az igazi népszerűséget. Ebben a korszakban olyan hazánkban fellépő világsztárok előtt koncerteztek, mint Tina Turner, vagy Alvin Lee, de felléptek a későbbiek során a Manfred Mann's Earth Band előtt is.

1993-ban jelentetik meg az "Egy kutya világ" című albumukat, mely a rendszerváltás időszakának hangulatait tükrözi. 1997-ben még megjelenik a "Szűk nekünk ez a város" című CD-és kazettájuk, ám 1999-ben feloszlik a zenekar.

Most azonban február 24-én ismét színapdra áll a csapat azért, hogy egy fergeteges koncertet adjon a Petőfi Csarnokban.

A Prognózis tagjai:
Vörös István: ének, gitár
Jankai Béla : billentyűk
Bártfai György: dob
Klemm Ervin : gitár
Kormos Gábor : basszusgitár

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Pain Of Salvation koncert az A38-on Szkítia album és nagykoncert - Új hang, friss erő a magyar etno-rock világában

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.