MDF: Sanyarú kép - Évente húszezerrel csökken a gazdák száma!

Évente húszezer fővel csökken a gazdatársadalom, a jövedelmezőség messze a többi ágazat alatt van, a csatlakozás óta gondjaink növekedtek, nem látják a felzárkózás esélyét - Az MDF ezért a nagydorogi tanácskozásán újjászervezte mezőgazdasági szakmai kollégiumait.
2007.09.01 15:26, Forrás: OS

"Évente húszezer fővel csökken a gazdatársadalom, a jövedelmezőség messze a többi ágazat alatt van. A csatlakozás óta gondjaink növekedtek, nem látjuk a felzárkózás esélyét. Az MDF ezért a nagydorogi tanácskozásán újjászervezte mezőgazdasági szakmai kollégiumait" - tudatta a Magyar Demokrata Fórum közleményében.

"Ezekben a megyei a szerveződésekben egyaránt helye van a gazdának, a szövetkezetnek, az egyetemi tanárnak és a helyi politikusoknak. Az egymással szembehelyezkedő, a társadalmat végletesen megosztó nagyobb politikai pártok és a hozzájuk igazodó érdekképviseletek politikai céljaiktól eltorzult optikán látják a mezőgazdaság gondjait. A problémákat átérezve folyamatosan elemezni kívánjuk a gazdálkodókat ért hatásokat. - Első és legfontosabb a földtörvény nemzeti érdekeknek valóban megfelelő módosítása, a kapcsolódó jogszabályokkal együtt, az uniós irányelvek szellemiségének beépítése a magyar vezetés gyakorlatába, a bioetanol-program szakmai vitája, bírálata és alternatívája. A Magyar Demokrata Fórum következetes munkával, a normális elgondolások és szakmai modellek kidolgozásával egy konzervatív szemléletű, nemzeti érdekeket következetesen felvállaló programmal áll ki a vidék és a parasztság megmaradása mellett" - zárul az MDF közleménye.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Folyamatos áremelkedés sújtja a mezőgazdaságot - további drágulásokra számíthatunk? Gráf: a mezőgazdaság 6 százalékkal bővült 2006-ban A Fidesz rendkívüli ülést hívott össze: a mezőgazdaság a szakadék szélén van Gyurcsány: a mezőgazdaság megérett a változásokra Gráf: 2006-ban a mezőgazdaság nyereséges volt Kivonult az ellenzék a mezőgazdasági bizottság üléséről

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.