Sarkozy válik?

A francia elnöki hivatal bármelyik pillanatban bejelentheti az elnöki pár, Nicolas és Cécilia Sarkozy válásának hírét.
2007.10.13 08:40, Forrás: MNO

Legalábbis ezt állította két újság: a L'Est Républicain című francia regionális lap és a 24 heures című svájci újság.Az interneten futótűzként terjedő hírt hírügynökségi kérdésekre az Elysée-palota szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján nem kívánta kommentálni. Nem nyilatkozott az államfő feleségének sajtótitkára sem.

Mindkét lap úgy tudja, hogy Cécilia Sarkozyvel az egyik párizsi magazin külön fotósorozatot készített, mert az elnökné hosszú interjúban fogja különválást kommentálni az újságnak. A magazin a megjelentetéshez már csak az elnöki hivatal közleményére vár.

A L'Est Républicain szerint minden készen áll ahhoz, hogy a bejelentést követően a válási keresetet a nanterre-i bíróság gyorsan megtárgyalja. A Le Canard Enchainé című szatirikus hetilap pedig e heti számában azt állította, hogy Claude Guéant, az Elysée-palota főtitkára jelentést kért munkatársaitól: volt-e már arra példa a történelemben, hogy egy hivatalban lévő államfő elvált. Kiderült, hogy egyetlen ilyen eset történt korábban, mégpedig Andreas Papandreu görög miniszterelnökkel.

A francia elnökné utoljára a július 14-i nemzeti ünnepen mutatkozott férje oldalán. A Sarkozy család tavaly nyári amerikai nyaralása alatt Cécilia torokfájásra hivatkozva lemondta a Bush család vacsorameghívását, azóta pedig semmilyen hivatalos rendezvényen nem jelent meg. Szófiába sem kísérte el múlt héten a férjét, pedig ott igazi sztárnak számít a Líbiában elítélt bolgár ápolónők kiszabadításában játszott szerepe miatt. Eközben Sarkozy nem győzte Cécilia érdemeit kidomborítani az ügyben.

Sarkozy májusi elnökké választása óta a pár nem költözött be az Elysée-palotába, s lapértesülések szerint egy ideje már nem élnek egy fedél alatt. Nicolas és Cécilia Sarkozy 1996-ban házasodott össze, s 2005-ben - a francia sajtóban részletesen tárgyalt - házassági válságon ment keresztül. Több hónapi különélés után Cécilia Sarkozy 2006 elején tért vissza férjéhez New Yorkból, s akkoriban a pár újra előszeretettel mutatkozott együtt a médiában.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Nicolas Sarkozy fittyet hány a KRESZ-re Sarkozy: háború lesz, ha Irán atomfegyverhez jut Merkel elutasította Sarkozyt - Németország nem vesz részt a francia nukleáris programban Sarkozy budapesti látogatása Franciaország nagy visszatérése volt Közép-Európába Sarkozy "faképnél hagyta" Orbánt? Demszky lekéste Sarkozyt

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.