Háttérbeszélgetés Orbán és a jobbos főszerkesztők között

Az egyik legdrágább budapesti étteremben tartott megbeszélést Orbán nem tartja különösnek, hasonló megbeszélések a kormányoldalon is folynak.
2003.01.24 10:23

A beszélgetésen részt vett többek között Kondor Katalin, a közszolgálati Magyar Rádió elnöke, a volt kormányfő stábjából Schmidt Mária tanácsadóként, Hende Csaba, aki a Szövetség a Nemzetért polgári körben Orbán kabinetfőnökeként tűnt fel, valamint Révész Máriusz, Orbán Viktor szóvivője. A sajtó részéről a jobb oldalt Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, Borókai Gábor, a Hír TV vezetője, korábbi kormányszóvivő, Siklósi Beatrix, az MTV elnöki posztjáért többször is induló televíziós munkatárs, Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, valamint Módos Márton, az Info Rádió főszerkesztője képviselte.

A megbeszélést bírálókkal szemben Doncsev András, az ex-kormányfő kabinetfőnöke megemlítette, hogy hasonló tájékoztatókat a kormányoldalon is szoktak tartani, csak ott más főszerkesztők vannak jelen. Ugyanakkor nem talált semmi kivetnivalót abban, akárcsak a találkozó többi résztvevője, hogy az eseményen megjelent a közszolgálati rádió elnöke is. Doncsev hozzátette, hasonló beszélgetést már a baloldal is kezdeményezett, így elképzelhető, hogy a jövőben ilyenre is sor kerül.

Orbán Viktor célja a beszélgetéssel nem titkoltan az aktuális kérdésekkel kapcsolatos véleményének kinyilvánítása volt. Elmondása szerint a háttérbeszélgetésen szóba került a Fidesz jövője, a májusi kongresszus, a jobboldal együttműködése, de nem maradt ki az EU-csatlakozás és az iraki háború sem. Ugyanakkor a megbeszélésen sem nyilatkozott Orbán arról, hogy vállalja-e a Fidesz elnöki posztját. Mint mondta, ha eljön az ideje, erről mindenkit tájékoztatni fog.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Orbán elnökösködik, de csak ha Pokorni helyettesíti? Orbán 1 forint jelképes kártérítést kér Lendvaitól Orbán mögött a "jobbik" Magyarország Neves értelmiségiek levele Orbán Viktorhoz Orbán Viktor újra a Fidesz élén - elfogadta a felkérést Orbán: Erős pártok kellenek Orbán Viktort kérte fel a Fidesz elnöki posztra Milyen szerep jut Orbánnak, és milyen pártban? Orbán Viktor idén is tart évértékelő beszédet a Vigadóban Orbán Viktor újra a Fidesz élén?

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.