null

Robbanószereket találtak az épülő BILK területén

Második világháborús repeszakna-gránátokat és romboló gránátokat talált szerdán Soroksáron egy lőszerfelkutatással foglalkozó cég.
2002.11.20 11:49, Forrás: MTI

A Detektor Plussz Kft. az épülő Budapesti Intermodális Logisztikai Központ (BILK) földmunkái előtt vizsgálja át az építési területet. Hutera Lajos, a kft. vezető tűzszerésze elmondta: eddig 7 hektárnyi területet vizsgáltak át, és összesen 4 darab 105 milliméteres rombológránátot és 10 darab 82 milliméteres repeszakna-gránátot találtak. A robbanóanyagok egy részét már korábban felfedezték, s azokat megsemmisítették. A most talált lőszereket pénteken, a helyszínen robbantják fel. Veszélyes, fel nem robbant lövedékekről van szó.

A rombológránát súlya 16 kilogramm, a repeszakna-gránáté 4 kilogramm. Az építkezés előtt a teljes területet átvizsgálják, a robbanóanyagok megsemmisítésében együttműködnek a Magyar Honvédség tűzszerész ezredével. A munkát várhatóan még a jövő esztendőben is folytatják. A központ alapkövét a közelmúltban rakták le. Mintegy 100 hektáros területen épül ki Soroksáron az Ócsai úti ipari övezet, az M0-ás körgyűrű és a Budapest-Kelebia vasúti fővonal által határolt területen. A mintegy 30 milliárd forintos projekt állami és uniós támogatással, a MÁV Rt. és a Volán Tefu együttműködésével valósul meg.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.