"Nem eladó a nemzeti vagyon!" - Tüntetnek a Parlament előtt

A nemzeti vagyon eladása, az országgyűlési képviselők asztalán fekvő úgynevezett vagyontörvény elfogadása ellen tiltakozik hétfőn délután a Parlament épülete előtt az Élőlánc Magyarországért mozgalom.
2007.09.10 18:54, Forrás: MTI

A szervezők a délután 6 órakor mintegy 2-3 ezerre becsülték a tömeget. A felszólalók arról beszéltek: azért jöttek el, hogy jelenlétükkel megakadályozzák a törvény elfogadását az alkotmányos rend megőrzése érdekében. "Nem eladó a nemzeti vagyon" - hangoztatta Kajner Péter, a mozgalom elnökségi tagja. Arra kérte a megjelenteket, hogy csak a piros-fehér-zöld, nemzeti színű zászlók alatt gyülekezzenek, mert mint mondta, ma csak a vagyontörvény megakadályozása miatt jöttek el. A kérést füttyök és bekiabálások követték.

A rendezvényt biztosítók többször szóváltásba keveredtek az árpádsávos zászlókkal megjelenő csoportokkal, akik többször a "Gyurcsány takarodj" és az "elkúrtad" rigmusokat skandálták.

Molnár Oszkár, a Fidesz képviselője, aki önálló képviselői indítványként "ellentörvényt" nyújtott be a parlamentnek, azt mondta, a név szerinti szavazásnál gyermekeink jövője dől el. A kérdés az, hogy a nemzet nincstelenné válik, vagy reménykedhet a jövőben - hangoztatta az ellenzéki képviselő, aki más szónokokkal együtt reményét fejezte ki, hogy lesznek olyan "tisztességes" és lelkiismeretükre hallgató képviselők, akik nem szavazzák meg a törvénytervezetet.

A mozgalom addig akar a Parlament előtt maradni, amíg az országgyűlés döntést hoz a kérdésben, várhatólag este nyolc óra után. A tüntetést támogatásáról biztosította a Professzorok Batthyány Körének elnöksége, a MAGOSZ, a Magyarországért Egyesület és az Energiapolitika 2000 Társulat.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Az országgyűlési képviselőkhöz fordulnak közéleti személyiségek a vagyontörvény miatt A vagyon elherdálása zajlik az ellenzék szerint - Kezdődik a végkiárusítás? Bérlésre kötelezi az állami hivatalokat a vagyontörvény Sólyom elégedetlen - most az állami vagyonról szóló törvényt dobta vissza

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.