Antilagzit csapnak

"Ellentábort" vernek a brit királyi esküvő elől menekülők

Különleges ötlettel rukkolt elő egy walesi kulturális csoport: ötnapos ellen-lakodalmat szervez a közelgő brit királyi esküvő idejére.

2011.02.26 08:32MTI

A Wales büszkesége (Pride of Wales) elnevezésű csoport tagjai Menekülés a királyi esküvő elől mottóval szervezik ellenlakodalmukat a közép-walesi Machynlleth városának egyik táborhelyén. Az április 28. és május 1. közötti rendezvény ötletgazdái azt is fontolgatják, hogy felvonulást szerveznek a városban Vilmos herceg és választottjának április 29-én tartandó esküvője alkalmából.

Adam Phillips, a csoport egyik tagjának elmondta, azért esett a választásuk Machynllethre, mert a város komoly szerepet játszott az általuk nagyra becsült Owen Glendower életében.

"Glendowert akkor koronázták walesi herceggé, amikor a walesi parlament először ülésesett Machynllethben, 1404-ben" - mondta. "Amíg a csoportunk őt tartja Wales utolsó hercegének, addig nem vagyunk hajlandóak elismerni Károly herceget ezen a címen" - hangsúlyozta.

A walesi társaság tíz évvel ezelőtt alakult, azzal a céllal, hogy különböző rendezvényekkel és gyűlésekkel erősítse a walesiek nemzettudatát.

"Csupán egy lehetőséget nyújtunk az embereknek, hogy elmenekülhessenek a királyi esküvővel járó dínomdánom és média felhajtás elől. Örömtüzet rakunk és igazi, munkásosztályra jellemző táncmulatságot rendezünk az esküvő hétvégéjén" - árulta el a részleteket Phillips.

Mit szól az ara?


Az ellentábornak otthont adó farm tulajdonosa, Ralph Beaumont kifejezetten örül annak, hogy vendégül láthatja a társaságot. "Nem fogom őket csak azért elküldeni, mert más a véleményünk. Nekem személyesen semmi bajom nincs a királyi esküvővel, és a magam módján talán még meg is ünnepelem majd egy kicsit" - idézte a farm urát a BBC brit közszolgálati műsorszóró internetes oldala (www.bbc.co.uk).

A Clarence House, Vilmos herceg és édesapja, Károly walesi herceg londoni hivatalának szóvivője nem kívánt nyilatkozni az üggyel kapcsolatban .

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.