Rombolhat is, építhet is a szüzesség elvesztése

Mindent eldönthet az első ágyjelenet!

Válassz gondosan, mert a szüzesség elvesztése olyan nyomot hagy bennünk, ami kihat mindegyik párkapcsolatunkra.

2011.02.08 12:15napidoktor.hu

A szexualitás a kapcsolat tartópillére. Ha az ágyban nincs meg az összhang, az kihat a teljes kapcsolatra. Hiába érzik ezt a párok, olykor mégsem tudnak felülkerekedni a problémákon. A szociológusok legújabb megfigyelései szerint minden szexuális probléma gyökere életünk első együttlétéből ered. Tehát nem árt, ha kétszer is meggondoljuk, kivel, hol és hogyan veszítjük el a szüzességünket!

A szüzesség metaforái

A szüzesség elvesztését tekinthetjük ajándéknak, megbélyegzésnek vagy a beavatási rítusok egyikének. Ez a felfogás egyben alapvetően meghatározza, milyen elvárásaink lesznek az első együttlét előtt. Majd azt követően minden későbbi tapasztalatunk hozzájárul ahhoz, hogyan fogunk viszonyulni és viselkedni a szexuális együttlétek alatt.


A legfontosabb kincs

Főként a nők számára a szüzességük elvesztése egy ajándék, melyet csak az életük fontos szereplőjével oszthatnak meg. Azok, akik így vélik, többnyire erős vallási meggyőződéssel nevelkedtek, mely szerint a házasság előtti szex bűn. Bár egyre kevesebben vállalnak önmegtartoztatást a vallásos emberek közül, mégis úgy érzik, szexuális kapcsolatot csak az arra érdemes emberekkel szabad létesíteni.

A szüzesség, mint teher

Míg az előző esetben a nők fele billent a mérleg, a szüzességet teherként megélni a férfiakra jellemzőbb gondolkodásmód. A sztereotípiák miatt sokak felfogása szerint a férfi dolga, hogy tapasztalt legyen, aki irányít az ágyban. Emiatt egy bizonyos kor felett egyre kellemetlenebb érzés, és gátlást okoz, ha még mindig szüzek.

A cikk itt, a Napidoktor.hu-n folytatódik, Kattintson!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.