A szépfiúk nem kellenek?

A macsókra buknak a nők?

Egy új tanulmány felfedte, hogy a férfias vonásokkal rendelkező férfiakat sokkal vonzóbbnak találják a termékeny korú nők.

2011.01.28 10:00napidoktor.hu

A férfias típusú partnerrel rendelkező nők viszont nem feltétlenül vonzódnak jobban a párjukhoz, derült ki a Coloradoi Egyetem munkájából, mely az Evolution and Human Behavior legutóbbi számában jelent meg.

A "férfias arcot" viszonylag határozott áll, erőteljes állkapocs, szűk szemrés és erős vonalú szemöldök jellemzi, mint amilyen George Clooney esetében figyelhető meg például.

A kevésbé férfias jelenségek esetében az állkapocs nem annyira határozott vonalú, a szemek is kerekebbek.

"Ha egy férfi vonzerejéről van szó, a nők máshogy vélekednek a hosszú távú partnerük tekintetében." - nyilatkozta Steven Gangestad.
A férfias vonások azt sugallják, hogy a férfi génállománya jó, mert a fejlődése során nem csak a túléléshez szükséges forrásokat kapta meg, de a külső jegyek kialakulására is jutott elég energia.

A nyers arcél és szemöldök a megfelelő mennyiségű tesztoszteron jelenlétét jelzik. Christine Garver-Apgar szerint azonban zavarba ejtő, hogy az intelligencia esetében ez mennyire nem így van.

"Fontos az a megfigyelés, hogy a férfi intelligenciájának nincs hatása a partner szexuális érdeklődésére, mivel akad bizonyíték arra, hogy az észbeli képességek összefüggnek a genetikai minőséggel."

Hozzátette, hogy további kutatás szükséges, hogy erre választ találjanak, sok más kérdéssel együtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.