Interjút adott a gyönyörű kismama

Béres Alexandra számára az otthon a béke szigete

Szépség, egészség, gondoskodás és még hosszan sorolhatnám, mi minden jellemzi a mindenki által ismert fitnesz-világbajnok Béres Alexandrát. Interjúnkból megismerheted közelebbről Szandi példaértékű életét.

2011.01.19 08:49napiotthon.hu

Mit jelent számodra az otthon?

Az otthon jelenti számomra a béke szigetét. A környezetem kialakítása, nagyon fontos volt számomra. Nem az a leglényegesebb, hogy nagy házunk legyen. Leginkább az olyan hangulat kialakítására törekedtem, ahol a nap bármely szakában jól érezzük magunkat.

Milyen lakásban vagy házban éltek?

Egy kis nyaralót vettünk meg Szentendre külterületén, egy faházat. Azt újítgattuk fel az évek során. Mostanra sikerült kialakítanunk úgy, ahogy mindig is szerettük volna.. Van egy hálószobánk, egy gyerekszobánk, egy vendégszobánk, egy nappalink meg a fürdőszoba és egy csodálatos kert.

Hogyan sikerült a házikót otthonná varázsolni?

Nagy szerepet játszott ebben a tárgyak kiválasztása. Egyik kedvencünk például az az óriás világtérkép, ahol gombostűkkel jelöljük meg azokat a helyeket, ahol már voltunk. Piros gombostűvel, ahol együtt jártunk, kékkel ahol külön-külön.

Ezekről a helyekről mindig hoztunk valami apróságot, közös emlékeket. Rengeteg fényképünk van - a férjem fotós, így ez nálunk "szakmai ártalom" - a sok fénykép pedig melegséget áraszt.

Mi élményekkel dekorálunk. Na meg persze gyertyákkal! A gyertyákat nagyon szeretjük.

A házon belül hol szoktad a legtöbb időt eltölteni?

A nappaliban lévő kanapén és a fürdőkádban. A fürdés tökéletesen kikapcsol, bár, mióta kisbabánk van erre nem nagyon jut időm. A kanapén viszont sok időt töltök. Magam mellé veszem Pannát ott játszunk, ott olvassuk a meséket.

Milyen illatokat szeretsz otthon, melyek a kedvenc téli illataid?

Sokféle illatot kedvelek. Az ünnepek alatt leginkább a fahéjas, picit méz illatú, piros gyümölcsökkel teli gyertyák a kedvenceim. Szinte olyanok, mint a karácsonyi sütemények. Kifejezetten szeretem még a nyugtató illatok kategóriájába sorolható levendula, mandarin, vanília aromákat is. A fürdőszobában leginkább a frissebb, sportosabb illatokat kedvelem..

Van kedvenc illatod?

Talán a mézeskalács illat az, amit télen a legjobban szeretek.

A gyerekszoba kialakításánál milyen szempontokat helyeztetek előtérbe?

Véleményem szerint pici gyereknek még nem nagyon érdekes, hogy mi veszi körül.

Figyelmét leginkább a babaágy közvetlen közelében lévő tárgyak kötik le. Számomra viszont fontos volt, hogy legyen egy kényelmes szék a kiságy és a pelenkázó között, ahol tudok szoptatni, mesélni és akár hosszú időt is eltölteni.

Ez Panna fogacskájának kinövésénél nagyon hasznosnak bizonyult. Amire viszont nagy gondot fordítottam, az a gyerekágy kiválasztása volt.

Mindenképpen természetes anyagból gyártottat szerettem volna, persze szem előtt tartva a matrac minőségét is. Panna októberben volt egy éves.

Mára már vannak kedvenc tárgyai, amiket szeret nézegetni, megsimogatni, ezek veszik őt körül.

Van két kutyusotok. Mesélsz rólunk is egy keveset?

Két boxer kutyusunk van. Turcsi orrú, szuszogós, lihegős állatkák, akik nagyon kedvesek és aranyosak. Mi családtagként kezeljük őket. Pannát az első találkozásuk óta imádják és ő is viszont.

A kutyák szeretetének egyik megnyilvánulása, ha megnyalják az embert. Ez alól Panna sem kivétel. Panna pedig "tapasztalatait" igyekszik tovább adni: a múltkor egy játszóházban odament egy kisfiúhoz és megnyalta. Hát erre majd oda kell figyelnem...

Az egészséges életmódnak hogyan tudsz teret adni otthon?

Elsősorban az ételek kiválasztásával. Van egy téli kertünk, sok-sok növénnyel, ide szoktam betenni például egy nagy gyümölcskosarat.

A kislányom Panna, szeret belógni a téli kertbe és elcsenni egy-egy almát. Próbálja kiejteni az alma nevét és közben mindkét kezecskéjével szorítja magához.

Ez is bizonyíték arra, hogy a kisgyerek azt szereti meg, amit otthon lát, vagy ami nap, mint nap a kezébe kerül. Sajnos, így van ez az édességekkel is. Közös bevásárlásaink során előszeretettel veszi el a paradicsomot is.

Könyved is jelent meg "Súlykontroll program" címmel. A családod követi a Te szakértelmedet?

Igen, a családom abszolút követi. Soha, senkit nem akartam erőszakkal meggyőzni az általam kidolgozott program követésére. Férjemmel eleinte külön konyhán éltünk.

Ez alatt azt értem, hogy ő ette a számára kedvenc, magyaros ételeket. Mára már viszont ugyanazt eszi, mint én. Vallom, hogy az embernek saját magának kell megtapasztalnia a dolgokat, és csak azt követően tudja meghozni a döntéseket.

Ha jól tudom, kedveled a sushi-t. Szoktál otthon is sushi-t csinálni?

Nem, nem szoktam..Ez tipikusan olyan étel, amit inkább megvásárolok. Ha sushit szeretnénk enni, a férjemmel, vagy a barátnőmmel, inkább étterembe megyünk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.