Jótékonyságra fordítják az összegeket

Mosógép helyett adományokat kér esküvőjükre Vilmos és Kate

Kenyérpirító, ágynemű, ezüst étkészlet és mosógép helyett jótékonysági adományokat kér esküvői ajándék gyanánt Vilmos brit trónörökös és menyasszonya.

Képekben a Royal Collection- ilyet biztosan kapnak majd a szerelmesek! képgaléria

2011.01.16 14:00MTI

Vilmos herceg és a polgári származású Kate Middleton eljegyzését tavaly november közepén jelentették be, az esküvő április 29-én lesz a londoni Westminster apátságban, az angol-brit monarchia ősi koronázótemplomában.

Ilyenkor mindig komoly gondot a jelent a meghívott vendégeknek, hogy milyen méltó - és lehetőleg egyedi - ajándékkal lepjék meg az ifjú párt.

Vilmos édesapja és édesanyja, Károly walesi herceg és a néhai Diana hercegnő több mint hatezer értékes ajándéktárgyat kapott 1981. júliusi esküvőjére. A bahreini emír például drágakövekkel ékesített, tömör aranyból készült arab vitorláshajó-modellel lepte meg Károlyt és Dianát; az ajándék értékét egymillió - akkori - fontra becsülték.

A nagyszülők, II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg 2500 esküvői ajándéka között volt egyebek mellett egy versenyló, Winston Churchill, az akkor éppen ellenzékben lévő háborús győző exminiszterelnök pedig saját irodalmi alkotásainak teljes sorozatát küldte el az 1947 novemberében tartott menyegzőre.

Egybehangzó vasárnapi londoni sajtóértesülések szerint azonban Vilmos és Kate semmi ilyesmire nem tart igényt; ehelyett azt fogják kérni a meghívottaktól, hogy személyes ajándékok helyett kijelölt jótékonysági intézmények javára adományozzanak az esküvő alkalmából.

Hivatalos fotó Vilmos hercegről és Kate Middletonról. A királyi esküvőt tavasszal tartják (fotó: MTI)

Vilmos herceg jelenleg 23 jótékonysági szervezet fővédnöke, és Kate is tagja egy gyermekjótékonysági csoport kuratóriumának, az esküvő után pedig várhatóan még további hasonló intézményekben vállal majd vezető szerepet, úgyhogy a vendégseregnek lesz hova befizetnie adományait.

Udvari források szerint a hivatalos esküvői meghívókon is külön instrukciók lesznek a vendégek számára, hogy személyes ajándékot semmiképpen ne adjanak, ehelyett - ha jónak látják - támogassák a hercegi pár által is segített valamelyik jótékonysági szervezetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.