Túl soká puszilta a sztár a színésznőt...

Richard Gere-t felmentették a csók-ügyben! - Videó!

Richard Gere-t felmentette az indiai legfelsőbb bíróság azon vád alól, hogy közszeméremsértést követett el, amikor egy AIDS-ellenes rendezvényen Új-Delhiben többször arcon csókolta Shilpa Shetty sztárszínésznőt.

2008.03.17 15:30MTI

A legfelsőbb bíróság visszavonta a Richard Gere elleni letartóztatási parancsot, és megadta a színésznek az engedélyt, hogy Indiába utazhasson. Továbbá elmarasztalta a feljelentőt, hogy tettével nyilvános üldöztetésnek tette ki az amerikai színészt, s ezzel ártott India jó hírének.

Az észak-nyugati Dzsaipur város bírája tavaly májusban letartóztatási parancsot adott ki Richard Gere amerikai filmsztár ellen közszeméremsértés vádja alapján, és Shilpa Shetty indiai színésznőt is beidézte. A színésznő ellen még tavaly megszüntették az eljárást.

Richard Gere az ominózus jelenetben...

Az 58 évesen is sármos Richard Gere az AIDS-ellenes rendezvényen Új-Delhi egyik poros vásárterén először kezet csókolt a gyönyörű indiai színésznőnek, majd többször arcon csókolta teátrális hevességgel, végül az összegyűlt több ezer teherautósofőrnek azt kiáltotta hindiül: "Kondom nélkül nincs szex!", s a tömeg egy emberként visszhangozta a figyelmeztetést.

Az érzelmek nyilvános kifejezése tabunak számít Indiában, s több városban tüntetések voltak, sőt előfordult, hogy a sztárokról mintázott bábukat több városban elégették és rugdalták, a két színész halálát követelve. Ezzel párhuzamosan sokan rendkívül elítélően nyilatkoztak az ügyről, főként a Richard Gere elleni letartóztatási parancsról, mondván: mindez nevetségessé teszi Indiát a világ előtt. Gere bocsánatot kért azért, ami esetleg egyesek érzékenységét sérthette.

Gere szerint az egész ügyet egy konzervatív politikai csoport robbantotta ki. Az amerikai színész gyakorló buddhista, a tibeti ügy elkötelezett támogatója, ezért gyakran látogat Észak-Indiába, hogy többek közt találkozzon a száműzetésbe kényszerült dalai lámával. Ezenkívül Gere ismert arról, hogy gyakran adja nevét AIDS-ellenes megmozdulásokhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.