Cenzúrázták a Forróság reklámját

Videóval! Betiltották Beyoncé-t: túl szexi volt!

Kitiltották a nappali idősávból Beyoncé parfümjének reklámját, az indoklás szerint "túl erotikusan vonaglik", ezért nem láthatják kiskorúak.

Beyonce extravagáns menyasszonyi ruhában lépett a színpadra! képgaléria

2010.11.17 15:29ma.hu

Csak este fél 8 után lehet leadni Beyoncé Knowles parfümreklámját, a Heat (Forróság) klipje ugyanis az angliai cenzorhivatal szerint túlzottan erotikusra sikeredett. A rövidfilm elején a 29 éves énekesnő állítólag meztelenül fekszik egy szobában, és már ez is „szexuálisan provokatív” minősítést kapott, ami károsan hat a kiskorúakra - jelentette ki a reklámok felügyeletével foglalkozó hivatal.

A több csatornán - köztük a fiatalok által közkedvelt zenei csatornákon is - futó hirdetést azonban nem maguktól vették górcső alá, hanem összesen 14 nézői panasz nyomán kezdték kivizsgálni a reklám tartalmát.

Jelenet a videóból


Beyoncé a színpadon is előszeretettel korbácsolja a nézők erotikus fantáziáját, a mostani vihart kavart klipről pedig a parfüm gyártója úgy vélekedett, hogy az énekesnő részéről semmilyen illetlen dolog nem történt, a rövidfilm pusztán a szexiséget kívánta demonstrálni, ami a parfümöt is jellemzi.

Az érvelés szerint ez a klip semmivel sem volt túlfűtöttebb, mint bármelyik zenei videó, amelyben bikinis lányok tűnnek fel. A klipben a már említett nyitóképet egy olyan jelenet követi, amelyben Beyoncé már felöltözött, ám a kihívó piros szaténruhában a kamera felé közelítve végigsimít kezével a nyakán a melle irányába.

Aztán a fal mellett sétál, és ahol a kezével érinti, ott tűzzé változik a fal, majd egy újabb jelenetben egy ablak előtt tűnik fel, ahol a mellét simítja végig erotikus mozdulattal. Az énekesnő csábosan vonaglik egy tükör előtt is, combját simogatva, közben pedig arcára kiül a kéj, a melle kis híján kibuggyan a ruha alól, végül szinte megolvad a padló, ahogy Beyoncé végigsétál rajta.

A gyártó szóvivője szerint a reklám összhangban van más, hasonló jellegű hirdetéssel, és nincs benne semmi nyílt szexualitás, ráadásul Beyoncé egyáltalán nem volt meztelen. „A reklám célja az volt, hogy tükrözze Beyoncé egyedi szexis stílusát” - tette hozzá a szóvivő.

A cenzorok ezt az érvelést el is fogadták, ám közölték, hogy több panaszos szerint nem szerencsés, ha a gyerekek is látják az erotikus képsorokat, ezért a szexuális felhangú reklámot nem sugározhatják olyan idősávban, amelyben a gyerekek széles körét érheti el.

Az ügyben egyelőre sem az énekesnő, sem kiadója, a Sony nem nyilatkozott.

Beyoncé anyja cáfolta a terhességet

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.