El lehet tüntetni a gödröcskéket!

Mozogja simává magát - könnyű gyakorlatok narancsbőr ellen!

A mozgás a leghatékonyabb és a legolcsóbb módja annak, hogy a narancsbőr gödröcskéi helyén végre sima bőr feszüljön.

2010.09.05 10:14topshop.hu

Gyakorlatilag minden intenzív testmozgás javít a narancsbőrön, amennyiben rendszeresen végezzük, és hosszabb időn át.

A rendszeres mozgás nemcsak az alakunkon javít, de egészségesebb lesz tőle a bőr és a haj is. Nem csoda, hisz a mozgással a szöveteink több oxigénhez jutnak. A rendszeres mozgás következménye, hogy az izmaink és az ízületeink is rugalmasak, javul a tartásunk.

Íme öt egyszerű mozgásforma, ha a narancsbőrt már tényleg látni se bírja:

1. Bemelegítés és lazítás

Függetlenül attól, milyen gyakorlat mellett dönt, az intenzív testmozgás elengedhetetlen, hogy mindig bemelegítsen. Ugyanilyen fontos, hogy a tornát lazítással fejezze be.

A bemelegítéshez kb. öt percen át végezzen különféle gyakorlatokat, pl. nyakkörzést, karkörzést, vállmozgatást stb. Mindegyik gyakorlatot 3-4 alkalommal ismételje. A lazítás, kiengedés lehet egy lendületes kétperces gyaloglás, vagy megismételheti a bemelegítés pár gyakorlatát.

2. Gyaloglás a cellulit ellen

Ha hihetetlennek tűnik is, igaz. Az egyik legjobb edzés, ha hosszú sétákat teszünk. A gyaloglás a testet állandó ritmikus mozgásra kényszeríti, amelyből az izmok nagy többsége kiveszi a részét.

Nem csak a láb és a lábfej izmai, de a hát, has, karok, vállak, és a nyak izmai is együtt mozognak a testtel. Lendületesen gyalogoljon, a karok kövessék a ritmust. A cél az legyen, hogy elérje és tartsa a 6-8 km/h átlagsebességet egy 35-45 perces gyaloglás folyamán.

3. Kocogással a narancsbőr ellen

A kocogás nem más, mint futás a saját ritmusunk szerint. Az egész test számára hasznos, erősíti a szív- és érrendszert, javítja a vérkeringést, feszessé teszi az izmokat, vagyis sokat tehet azért, hogy megszabaduljon a narancsbőrtől.

Kocogás közben tartsa magasan és egyenesen a fejét, de ügyeljen arra, hogy ez ne legyen kényelmetlen. A könyököket kicsit hajtsa be, és ne szorítsa a testéhez, hiszen követniük kell előre-hátra mozogva a futás ritmusát. Először a sarka emelkedjen el a földtől, és a lábujjhegye hagyja el utoljára a talajt, mielőtt a másik lábbal kezdene elrugaszkodni.

4. Úszás cellulitisz ellen

Szintén segít a test összes izmának formában tartásában. Rendkívül élénkítő a testnek, miközben mentálisan megnyugtat, kikapcsol. A legtöbb egyéb sporttal ellentétben az úszás nem terhel különös mértékben egyetlen területet sem. A legegészségesebb, amikor a karokkal egyszerre húzunk, miközben a fej ritmikusan feljön a vízfelszínre, majd alámerül.

5. Ritmikus gyakorlatok

Az adott ritmusban ismétlődő ritmikus gyakorlatok (felülés, a hasprés, a fekvőtámasz, a húzódzkodás, a guggolás, a vádli-emelés és a tolódzkodás stb.) erősítik a testet és formálják az alakot. Kezdetben elég lehet öt ismétlés. Ezt lehet aztán pár naponta fokozatosan emelni, ha úgy érzi, a teste már bírni fogja.

Ezek a gyakorlatok gyorsítják az anyagcsere folyamatokat, vagyis nem szabad a gyakorlatok között pihenőket beiktatni. A cél az, hogy mindegyik gyakorlatot 25-30 ismétléssel végezze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.